Prostřednictvím médií, lidé s lidmi manipulují

10.03.2013 23:29

 

Stále se daří, aby prostřednictvím médií lidé s lidmi manipulovali. Neúmyslně sleduji chování lidí z různých oborů, kteří se setkají a reagují na mediální útoky a manipulace, které jsou zaměřené proti antropologické biotypologii a panu prof. Jánu Šramovi. Osobně znám pana prof. 23 let a scénář bývá pokaždé stejný, na objednávku a zřejmě za nemalé peníze rozšířit cíleně lživé informace, prostřednictvím médií. Tímto znevážit jeho osobu a antropologickou biotypologii. Například laciným výmyslem, že je řidič autobusu, stavař, varhaník, chovatel a další.

Za kvalitou a objektivitou informací v médiích stojí opět lidé: pravda versus manipulace a dezinformace. Rozhodně není žádné tajemství, že prostřednictvím médií někteří lidé úmyslně manipulují se širokou veřejností. Na jedné straně lidé manipulátoři a na druhé straně my všichni lidé, se kterými se úmyslně s určitým cílem manipuluje. Jenomže většina z nás se domnívá, že se to týká každého jiného občana, ale ne zrovna té mé vlastní osoby, že by se týkala nečestná manipulace přes média. Každý si říkáme, já bych přeci nenaletěl na nějakou nepravdivou mediální manipulaci. A jak se proti manipulacím lze bránit? Všímat si, pátrat a ověřovat si informace pokud to jde.

Všechny reakce lidí jsou pro mne pokaždé poučné, neboť se jedná o různé reakce podle různých lidských povah. Povaha člověka je nástroj a každý máme všechny povahové vlastnosti, ale každý je máme jinou mírou ve své povaze zastoupené. Záleží na každém z nás, jak se svojí povahou – tím svým nástrojem zachází a jak na povaze sám pracuje. Tak, aby ji změnil k lepšímu a žel v negativním případě k horšímu. Každý z nás má jinou povahu, jiné povolání, jiný věk a každý z nás vyrůstal v jiných poměrech i lokalitě atd. Jednoduše řečeno, každý z nás je jiný.

V současné době lidé používají k hodnocení svého okolí a lidí převážně své dojmy a pocity. Je to z důvodu, protože lidé neznají povahu a její vlastnosti, což lze dobře dokázat pomocí antropologické biotypologie (zkráceně typologie). A jaký je význam typologie, proti které někteří lidé skrytě a usilovně bojují pomocí mediálních manipulací a útoků? Antropologickou biotypologií na základě objektivně kriterických informací získaných pozorováním a vyhodnocováním znaků projevujících vlastnosti, lze získat absolutně přesné, validní údaje, které pomohou řešit stavy povahy, zdraví, nemoci společenských aktivit, sociálních kontaktů ve všech oblastech lidských zájmů a činností.  

Pokud se rozhodnete využit své schopnosti a řídit se vlastní zkušeností a přesvědčením, tak blahopřeji. V takové případě Vám ráda doporučím k prostudování knihy, které jsou sepsány z nahrávek typologických seminářů, které zajišťovala Typologická poradňa Bratislava a autorem seminářů je profesor Ján Šramo. Přeji každému, aby si na základě přečtení knihy ARISTOTELES ZE STAGEIRY - ISBN: 978-80-87638-01-9, PŘÍPRAVA NA STÁŘÍ - ISBN: 978-80-87638-00-2, každý sám porovnal obsah zaznamenaných didaktických akcí a mediálních útoků k osobně pana prof. Šrama.

V současné době se jedná o knihy:

ARISTOTELES ZE STAGEIRY - ISBN: 978-80-87638-01-9,

 PŘÍPRAVA NA STÁŘÍ - ISBN: 978-80-87638-00-2,

Knihy lze koupit v knihkupectvích:

https://www.alescenek.cz/detail-zbozi/vysledky-hledani-0:1:1/aristoteles-ze-stageiry-84245.html

https://www.alescenek.cz/detail-zbozi/vysledky-hledani-0:1:1/priprava-na-stari-84246.html

https://www.dumknihy.cz/jan-sramo  

https://www.dobre-knihy.cz/zdravi-zivotni-styl-a-kucharky/osobni-rozvoj/priprava-na-stari.html ;

https://www.dobre-knihy.cz/popularne-naucna-a-odborna/filozofie-a-nabozentsvi/aristoteles-ze-stageiry.html

knihy si lze půjčit, také v knihovnách například:

https://www.kis3g.sk/cgi-bin/gw/chameleon

https://aleph.vkol.cz/F/?func=find-b&request=p%C5%99%C3%ADprava%20na%20st%C3%A1%C5%99%C3%AD&find_code=WRD&adjacent=N&local_base=SVK01&filter_code_1=WLN&filter_request_1=&filter_code_4=WBS&filter_request_4=&filter_code_2=WYR&filter_code_3=WYR&filter_request_2=&filter_request_3=&x=0&y=0

více naleznete na stránkách:

https://zivotni-moudra.webnode.cz/products/doporucena-literatura/

Praha 10. 3. 2013

Bartošová J.

 

 

Vyhledávání

„Svojí povahou člověk vykonává všechno. Myslí, uvažuje, pracuje, miluje, hněvá se, respektuje, reaguje na všechny venkovní i vnitřní životní podněty.“                                      J. Šramo 

MOTTO

"Znaky prezentují vlastnosti povahy a nemocí jsou vidět na první pohled. Proto, aby člověk z nich získal informace, nemusí vyslovit "zaklínající" formule, ani je nemusí obdivovat dvě hodiny. Vyskytnou se lidé, kteří nejsou tohoto znalí, Neřiďte se neznalostí. Spíše naopak, hledejte lidi znalé, od kterých se můžete pozitivně poučit. Existují i lidé hloupí, neschopní toto pochopit. Neřiďte se hloupými lidmi. Snažte se od rozumných a znalých získat informace na rozšíření vlastního poznání. Jsou však i lidé, kteří si jsou tohoto všeho vědomí, ale závidí. Neopakujte jejich způsoby. Závist plodí zlost a člověku blokuje schopnost poznání."

Životní zkušenosti

Literatura, která otevírá oči lidem

     ZPŮSOBY ÚPRAVY POVAHY   prof. JÁN ŠRAMO   Poprvé v historii byl pro širokou veřejnost vydán jedinečný knižní titul Způsoby úpravy povahy. Obsahuje přehledně...

Povolání entomologa mi zjistil prof. Šramo

Rád bych se s Vámi podělil o mou neocenitelnou životní zkušenost v oblasti volby povolání, za kterou vděčím mé mamince a nejmoudřejšímu člověku jakého znám, profesoru Jánu...

V televizi ČT1 rozhovory o antropologické biotypologii

ČT1 v pořadu SAMA DOMA - ze dne 14.9.2011 a 25.10.2011 odkaz na rozhovory o antropologické biotypologii 

Využití antropologické biotypologie v praktickém vyučování

Využití antropologické biotypologie v praktickém vyučování - bakalářská práce

 
DOPORUČUJI  INTERNETOVÉ ADRESY:
 
 
 
 

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode